Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Danie z makaronu z pieczarkami i salami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 100 gram
salami 8 plaster
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku
cebula biała 1 sztuk
pieczarki 6 sztuk
ketchup 2 łyżka
ser gouda 3 plaster

Przepis i sposób przygotowania na: Danie z makaronu z pieczarkami i salami.

Na patelnię wlewamy olej i podsmażamy obraną ze skórki i pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Gdy cebula lekko się zeszkli dodajemy dobrze umyte i pokrojone w kostkę pieczarki. Gdy pieczarki będą lekko miękkie dodajemy plastry salami i ugotowany wcześniej makaron (ja wykorzystałam makaron, który został mi z obiadu), podsmażamy ok. 5 minut. Po tym czasie doprawiamy solą, pieprzem, dolewamy ketchup, posypujemy oregano, wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec smażenia dodajemy ser żółty i czekamy aż się roztopi, jeszcze raz danie mieszamy i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eduszo
eduszo 28.02.2012 12:52
Pyszne,makaron lubi różne dodatki.
olkaaa 24.02.2012 08:41
extra
kate.500 23.02.2012 09:41
super fajne, niebawem wyprobuje
gosia47-47 18.01.2012 08:17
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak