Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina w białym winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 800 g
oliwa 5 łyżek
ząbki czosnku 3 szt
majeranek 1 łyżeczka
pomidory 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
białe wino 1/2 szkl.
bulion 1/2 szkl.
cebula 600 g
masło 2 łyżki
natka pietruszki 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina w białym winie

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć kostki mięsa, dodać majeranek i rozgnieciony czosnek, posolić, chwilę jeszcze smażyć. Popieprzyć, dodać listek, wino, bulion i pokrojone w kostkę, obrane pomidory. Dusić pod przykryciem ok. 1 godz. Plastry cebuli zezłocic na maśle i rozłożyć na wierzchu potrawy. Podawać posypane natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.05.2012 15:09
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak