Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser \"Kaprys\"

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kompot z połówek brzoskwiń 1 szt
cukier 50 g
cukier puder 20 g
konfitura wiśniowa 1 szt
śmietana 300 g
sherry 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: deser \"Kaprys\"

Zarumienić, mieszając 30g cukru, dolać trochę gorącego syropu z kompotu, dokładnie wymieszać i przelać do garnka z resztą kompotu. Dodać sherry i pozostały cukier. Do małych miseczek przyłożyć połówki brzoskwiń (po 2-3 szt.) otworami do góry i zalać syropem. W otwory nałożyć po kulce śmietany ubitej z pudrem, na na wierzch po wisience. Podawać mocno schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 03.06.2012 13:53
smaczny
gusia1000 21.05.2012 12:21
Dobry.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak