Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 300 g
cukier 300 g
cynamon do smaku
mleko 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: krem orzechowy

Obrane orzechy utłuc na pastę (nie miksować). Przełożyć do 1 l wrzątku z cynamonem i zredukować objętość o połowę, wolno gotując. Dodać cukier i mleko, gotować do konsystencji rzadkiego kremu. Przelać do miseczek i ostudzić. Podawać posypane cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.05.2012 12:46
Znakomita słodkość.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak