Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń wołowa w sosie piwnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 800 g
oliwa 5 łyżek
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 kawałek
papryka 1 łyżeczka
piwo 300 ml
marchew 2 szt
seler naciowy 6 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 6 szt
śmietana 1/2 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń wołowa w sosie piwnym

Oczyszczone mięso posolić i popieprzyć, przyrumienić na rozgrzanej oliwie. Dodać marchewkę, pietruszkę i kawałek selera, podsmażyć, dodać piwo i bulion i przykryte dusić do miękkości ok 1,5 godz. Warzywa wyjąć, dodać 2 marchewki pokrojone w słupki, kawałki selera naciowego, obraną dymkę, przyprawić. Dusić pół godz. Mięso pokroić w plastry, udekorować warzywami i polać pozostałym sosem wymieszanym ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.05.2012 17:12
Zgadzam się i ten sos piwny.
Emilia22 18.01.2012 08:18
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak