Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane łazanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaronu łazanek 400 dag
kapusty kwaszonej 50 dag
grzybów suszonych 5 dag
cebula 3 szt
mąki 2 dag
pieprz
sól
tłuszcz 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane łazanki

Grzyby gotujemy. Pokrojoną kapustę zalewamy wywarem z grzybów i gotujemy pod przykryciem. Cebule drobno kroimy i podsmażamy ale nie rumieniąc. Dodać mąkę , lekko zrumienić. Dodajemy to do łazanek odcedzonej kapusty oraz pokrojonych grzybów. Doprawiamy do smaku i przekładamy do naczynia żaroodpornego które jest nasmarowane tłuszczem oraz posypane bułka. Całość zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 31.10.2012 12:18
Fajne
Łukasz15 09.08.2012 21:23
Super
agnieszka214 15.07.2012 17:10
uwielbiam
agnieszka214 15.07.2012 17:10
uwielbiam
agnieszka214 28.06.2012 12:11
uwielbiam
Motorek 12.03.2012 12:54
super
octo 18.01.2012 00:32
pycha:0

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak