Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowany rostbef w ziołach z sosem musztardowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rostbefu bez kości 1 kg
włoszczyzna 1 szt
rosół drobiowy 1 kostka
ząbek czosnku 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
musztarda 5 łyżek
oliwa 1,5 szkl.
bulion 1/2 szkl.
bazylia 20 list.
szczypiorek 1 pęcz.
natka pietruszki 1 pęcz.
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: marynowany rostbef w ziołach z sosem musztardowym

Mięso z warzywami, kostką rosołową i przyprawami włożyć do garnka z wrzątkiem i powoli gotować ok. 2-3 godz., ostudzić. Musztardę wymieszać z roztartym czosnkiem, popieprzyć i powoli dolać oliwy. Wymieszać, dodać zimny bulion. Mięso pokroić w plastry, ułożyć na półmisku, polewając każdy marynatą i stawić na noc do lodówki. Plastry oczyścić z marynaty, przełożyć ją do miseczki, dodać posiekane zioła i wymieszać na gładki sos. Mięso podawać posypane posiekaną cebulką i polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.05.2012 17:09
Cudo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak