Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eintopf Ani

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
kiełbasa 1/2 kg
por 1 kg
cebula 1 sztuka
smalec 2 łyżki
mąka 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz
masło 2 łyżki
bulion warzywny 1 l
wino białe wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Eintopf Ani

Pory kroimy w paski. Cebulę siekamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy do niej pory. Dolewamy wodę. Doprawiamy. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy. Zaprawiamy mąką. Na wierzch dajemy ponacinane kawałki kiełbasy. Gotujemy na bardzo wolnym ogniu.
Kiełbasę można wcześniej podsmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak