marynowane grzyby

marynowane grzyby

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby

    1 kg
  • ocet

    1/2 litra
  • sól

    5 dag
  • cukier

    2,5 dag
  • cebula

    1
  • liść laurowy

    2-3
  • ziele angielskie

  • ziarenka pieprzu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i grzyby pokroić na mniejsze części. Zagotować wodę z solą, wrzucić grzyby i cebulę i gotować ok. 10-15 minut. Osobno zagotować ocet z przyprawami oraz cukrem. Ostudzić. Grzyby odcedzić i ułożyć w słojach zalać zimną zalewą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat