Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z żurawiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1 kg
mąka
olej
sól
pieprz
bazylia
Wywar z rosołu 2 szklanki
cytryna 1 plaster
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z żurawiną

Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w plastry. Wymieszać mąkę, bazylie, sól oraz pieprz. Mięso równomiernie obtoczyć w mace z przyprawami aż utworzy się cienka warstwa mąki.

Na patelni rozgrzać olej. Mięso szybko obsmażyć, aż zrumieni się ze wszystkich stron. Usmażone mięso przełożyć do garnka i zalać rosołem tak aby mięso było w nim zanurzone.

Zagotować i na małym ogniu dusić wołowinę około 1,5 godziny. Dodać po koniec żurawinę i sok z cytryny, dusić przez dalsze 10 minut, aż wołowina będzie miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 19.01.2012 20:16
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak