Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowa zupa mleczna

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 l
mielone migdały 100 g
cukier 2 łyżki
płatki migdałowe 1 garść
rodzynki 1 garść
budyń waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowa zupa mleczna

Kroki postępowania

1
Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni. Odlewamy 1/3 szklanki mleka a resztę wlewamy do rondelka i gotujemy.
Krok 1 - Migdałowa zupa mleczna foto
2
Do odlanego mleka dodajemy budyń i dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Migdałowa zupa mleczna foto
3
Jak mleko zacznie się gotować, dodajemy cukier i mielone migdały całość gotujemy ok 2-3 minut ciągle mieszając. Zaczynamy stopniowo wlewać budyń i całość cały czas dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Migdałowa zupa mleczna foto
4
Na samym końcu dodajemy rodzynki- wcześniej zalane wrzątkiem i odcedzone. Całość mieszamy
Krok 4 - Migdałowa zupa mleczna foto
5
Zupę podajemy posypaną płatkami migdałowymi.
Krok 5 - Migdałowa zupa mleczna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 18.01.2012 16:51
pyszne i pożywne :)
dwa pokoje z kuchnią 18.01.2012 09:50
brzmi apetycznie :)
pioge7 18.01.2012 07:49
dobre
Misiabe 17.01.2012 23:54
mmm wygląda pysznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak