Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Praski tort pomarańczowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 300 g
cukier puder 200 g
jaja 6 szt
pomarańcze 2 szt
skó tarta z pomarańczy 1/2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 60 g
cukier puder 250 g
sok z pomarańczy 3 łyżki
pomarańcze 2 szt
masło 20 g
mąka 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Praski tort pomarańczowy

Migdały sparzyć, obrać i posiekać. Dodać do utartych żółtek z cukrem, dalej ucierać i dodać skórkę, bułkę tarta i sok z dwóch pomarańcz. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć mieszając z masą. Tortownicę natłuścić i wysypać mąką, nałożyć masę i piec powoli, około godziny. Ostudzić, wyjąć z formy. Do miski przesiać cukier puder, dodać łyżkę gorącej wody, 3 łyżki soku i ucierać. Gdy powstanie gęsta masa polać tort i zostawić do wyschnięcia. przybrać kawałkami pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 26.06.2012 15:14
super
gusia1000 18.05.2012 17:07
Pyszność.
Marzena34 24.04.2012 16:31
łoł,superowy
paula99926 01.02.2012 11:47
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak