Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZASMAŻKA ZŁOTA

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 45 gram
mąka 45 gram
gorący wywar 450 ml
woda zimna 450 ml

Przepis i sposób przygotowania na: ZASMAŻKA ZŁOTA

Mąkę podsmażyć na patelni w celu jej zrumienienia. Tłuszcz rozpuścić w rondlu i połączyć go ze zrumienioną mąką i mieszając powoli wlewać zimną wodę. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji połączyć z gorącym wywarem, a następnie dodać do potrawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 13.02.2014 09:19
przydatny przepis
Iwusia 10.11.2013 23:34
fajny ten przepis
Krystyna32 14.04.2013 06:54
przydatny przepis
IKrakowianka 24.10.2012 21:14
super
Norgiusz 25.05.2012 06:29
świetny dodatek do potraw
traktorek 15.05.2012 08:58
piękna
Anna152 03.05.2012 07:23
smaczna
kate.500 26.04.2012 07:37
super
RenataZ-et 14.03.2012 14:52
przydatna
Justyna37 08.03.2012 09:11
super
Seba 22.02.2012 10:23
pycha
zuzanna_z 05.02.2012 12:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak