Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BURAKI NADZIEWANE

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki 4 sztuki
ser gouda 100 gram
orkisz 20 gram
śmietana 12% 6 łyżek
bulion drobiowy 1/2 litra
sól 1/2 łyżeczki
cytryna 1/4 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat 1/8 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: BURAKI NADZIEWANE

Na bulionie rosołowym ugotować orkisz, aż będzie miękki. Buraki ugotować, a następnie wydrążyć i skropić sokiem z cytryny. Śmietanę połączyć z orkiszem i pokrojonym drobno serem, doprawić solą i ostrą papryką, po czym wypełnić farszem buraki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 16.11.2013 16:22
bardzo ciekawy przepis
Katarzyna59 18.10.2013 09:35
fajne buraczki
dorotka0000025 18.09.2013 12:11
ciekawe jak takie danie smakuje
IKrakowianka 29.03.2013 21:44
pomysłowe danie
IZABELA29 24.02.2013 09:54
to taka zimna przystawka ,fajne ...
ben-ka 23.02.2013 10:21
ciekawe.....
MagdaXXX 13.01.2013 09:43
mniam
Krystyna32 09.01.2013 06:53
super
sara1 24.11.2012 19:55
fajne
traktorek 01.10.2012 09:37
pycha
jeta72 11.07.2012 11:24
fajne :-)
agata1722
agata1722 28.05.2012 22:54
świetne
RenataZ-et 19.02.2012 16:28
pomysłowe
Seba 08.02.2012 01:22
extra
zuzanna_z 05.02.2012 12:25
bardzo ciekawe
anula250 04.02.2012 22:56
super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak