Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka z imbirem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
olej ryżowy 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
imbir starty 2/3 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
przyptawa kucharek 1/2 łyżeczki
udka z kurczaka 4 (całe)
ocet jabłkowy 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka z imbirem

Do miski wlać ocet, olej ryżowy, dodać mielony imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i przyprawę kucharek, wymieszać. Umyte mięso posmarować marynatą i pozostawić w lodówce na 1 godzinę. Następnie ułożyć w brytfannie, skropić oliwą, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 1 godziny, skrapiając co jakiś czas odrobiną wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 28.06.2012 12:47
fajne danie
Katarzyna59 31.05.2012 20:10
pyszne
olkaaa 22.04.2012 09:53
super
pipi765 18.01.2012 14:55
uwielbiam imbir w potrawach
Ewaaa 17.01.2012 22:58
Ja ostatnio coraz częściej dodaję imbir do potraw drobiowych, kurczak z imbirem to super połączenie!
Iwusia 17.01.2012 22:58
ale smakowity obiadek
dwa pokoje z kuchnią 17.01.2012 22:32
jak ja lubie takie obiadki
agnieszka137 17.01.2012 22:20
wyglądają znakomicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak