Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPT Z MANDARYNKAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 sztuka
budyń waniliowy 1 opakowanie
cukier 4 łyżki
mleko 2 szklanki
mandarynki w puszce w zalewie 2 puszki
galaretka pomarańczowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT Z MANDARYNKAMI

Budyń rozrobić w zimnej szklance mleka. Drugą szklankę mleka zagotować w rondlu z cukrem, a następnie dodać rozrobiony budyń i gotować mieszając, aż do uzyskani jednolitej konsystencji. Budyń po wystudzeniu nałożyć na upieczony uprzednio biszkopcie (przepisy na biszkopty dostępne są w mojej księdze). Na budyniu ułożyć mandarynki odsączone z zalewy, po czym zalać galaretką. Ciasto wstawić do lodówki, aby stężała galaretka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 27.02.2014 15:43
rewelacyjne ciacho
caralajna 27.01.2014 20:38
fajne lekkie ciasto
romanrafal
romanrafal 23.11.2013 16:10
pyszne ciasto
Iwusia 13.10.2013 23:17
bardzo fajny przepis
IwonaDD 01.08.2013 11:35
proste a jakie pyszne
Krystyna32 12.04.2013 20:22
pychotka !!!
IKrakowianka 12.12.2012 22:39
bardzo lubię :)
kate.500 06.12.2012 09:18
super
Łukasz15 05.12.2012 18:55
extra
Bernadeta1 16.11.2012 00:41
ciasta z owocami i galaretką zawsze pyszne
traktorek 29.07.2012 21:11
smakowite
Marta1986 23.05.2012 19:38
super
Sylwia31 29.03.2012 16:28
fajny
calliope 16.03.2012 08:48
świetny :)
anula250 21.02.2012 08:40
super
Ada-Gaba 15.02.2012 13:17
bombowy
zuzanna_z 04.02.2012 12:18
extra
Maniek2 27.01.2012 08:05
super
RenataZ-et 25.01.2012 11:12
idealny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak