Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanki z bakłażanów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 3
cebula 3
czosnek 7 ząbków
natka pietruszki
oliwa 1 szkl
sól
pieprz
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanki z bakłażanów

Umyte bakłażany przeciąć na pól. Oprószyć solą i podsmażyć przez kilka minut na patelni z wszystkich stron. Obrane cebule pokroić w piórka, czosnek w plasterki a pomidory w kostki. Wszystko to przesmażyć na tłuszczu. Doprawić do smaku i dodać posiekaną pietruszkę. Bakłażany dać na natłuszczoną wyższą blaszkę, dodać przygotowany farsz podlać szklanką wody, dodać pozostałą oliwę i zapiec w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 25.05.2013 09:13
mnie by smakowało to danie.
caralajna 11.02.2013 08:06
fajny pomysł
IKrakowianka 25.07.2012 20:24
ale super!!
Anna138 24.07.2012 23:14
świetne
RenataZ-et 19.05.2012 08:34
świetny pomysł
smakoszek 18.01.2012 12:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak