Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z wątróbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 kg
śmietana 3/4 szkl
wątróbka z drobiu 30 dkg
cebula
tłuszcz 2 łyżki
mąka 1 łyżka
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z wątróbki

Umytą wątróbkę pokroić i razem z cebulą podsmażyć na tłuszczu, doprawić. Jak będzie zimna zmielić przez maszynkę i dodać do gorącego wywaru. Śmietanę wymieszać z mąką i dodać do gotującej zupy. Pogotować jeszcze parę minut. Doprawić do smaku i posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 29.08.2013 18:51
takiej nie jadłam
ben-ka 29.08.2013 11:32
Dla mnie,to też coś nowego,takiej zupy jeszcze nie jadłam.
mirosława4 12.07.2013 14:29
ciekawy przepis takiej zupy jeszcze nie jadłam :)
IKrakowianka 18.05.2012 21:42
pomysłowa
MagdaXXX 28.04.2012 14:58
bardzo ciekawy przepis
Anna138 08.03.2012 22:52
Fajna
Wafelek2601 16.02.2012 14:35
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak