Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biała kiełbasa w piwnym sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 1 kg
cebula 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki
Goździki całe Prymat 2 sztuki
majeranek do smaku
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 1 szklanka
piwo ciemne 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: biała kiełbasa w piwnym sosie

cebulę kroimy w plastry., kiełbasę nakłuwamy widelcem
kiełbasę układamy w rondlu, przykrywamy cebulą, zalewamy piwem i wodą, dodajemy przyprawy,
dusimy na małym ogniu przez godzinę, następnie kiełbasę wyjmujemy, przyprawy wyrzucamy, a sos miksujemy blenderem na gładko
z masła i mąki robimy zasmażkę, zagęszczamy nią sos
kiełbasę wkładamy do sosu i jeszcze chwilę podgrzewamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak