Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki nadziewane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 dużych
tłuszcz 5 dkg
jajko
cebula
Bułka tarta klasyczna Prymat
natka pietruszki
ser żółty 5 dkg
masło 3 dkg
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki nadziewane

Pieczarki umyć, odciąć nóżki delikatnie wydrążyć razem z niewielką ilością blaszek. Wydrążone kawałki razem z nóżkami i cebulą posiekać i podsmażyć na trochu tłuszczu. Żółtko utrzeć z cukrem dodać usmażone pieczarki z dwoma łyżkami bułki tartej, posiekaną zieleniną, przyprawami oraz ubitą pianą z białka. Wszystko dokładnie wymieszać. przygotowane kapelusze napełnić farszem, posypać serem starty na tarce i dać do naczynia żaroodpornego i zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 26.02.2014 08:49
pyszne pieczarki
Bernadeta1 27.04.2013 10:32
smaczne takie pieczarki
Aneta41 26.11.2012 17:46
świetne
mirosława4 12.07.2012 21:18
fajne
RenataZ-et 05.07.2012 00:05
super :)
Wafelek2601 11.06.2012 11:11
Fajne
Robert10 22.01.2012 14:51
pyszności
SmacznaPyza 17.01.2012 20:50
żółtko utrzeć z cukrem?!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak