Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops z mięsa mielonego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1kg
pieczarki 40dag
cebule 2
bułka 1\\2
jajko
przyprawa do potraw
pieprz
sól
margaryna
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Klops z mięsa mielonego

Pieczarki oczyścić,obrać,zetrzeć na tarce o dużych oczkach,smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Cebulę obrać,drobno pokroić i dorzucić do pieczarek.Do mięsa mielonego wbić jajko,bułkę namoczyć w mleko ,odcisnąć ,pokruszyć i dodać do mięsa,dodać również pieczarki z cebulą,przyprawić do smaku solą,jarzynką ,pieprzem.Dokładnie wymieszać całość.Rozłożyć na podłużnej blasze wysmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą.Zapiekać w nagrzanym piekarniku w temp160C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eewelina 17.01.2012 19:53
myślę,że jest smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak