Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie w zalewie octowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 1 kg
cebula 5 sztuk
ocet 0,5 szklanki
cukier 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki
pieprz 5 ziarenek
olej 2 łyżki
woda 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie w zalewie octowej

do garnka wlewamy wodę, ocet, dodajemy cukier, ziele angielskie, liść laurowy i pieprz,, zagotowujemy, zostawiamy do wystygnięcia. gdy wystygnie dodajemy olej
śledzie moczymy około godziny,
cebulę kroimy w cienkie plasterki, parzymy
śledzie kroimy na mniejsze kawałki
płaty śledziowe układamy w słoikach, przekładając je cebulą, zalewamy zimną zalewą, zostawiamy na 2 dni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 15.03.2012 07:03
Rybka lubi pływać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak