Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg pieczony z sosem cebulowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg bez głowy i wnętrzności
cytryna
koperek
cebula 2 szt
masło 1/2 kostki
śmietana kremówka 200 ml
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg pieczony z sosem cebulowym

sprawioną rybę bez głowy umyć i posolić.Cytrynę pokroić w plastry,koperek ,mały pęczek pokroić.Rybę nafaszerować plasterkami cytryny i koperkiem.Zawinąć w posmarowaną olejem folię do pieczenia ,odłożyć na jakiś czas do lodówki ,potem piec w piekarniku około 30 minut.Cebulę drobno pokroić ,podsmażyć na maśle,dodać odrobinę wody i kremówkę.Rybę podawać z sosem i pieczonymi ziemniaczkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 03.05.2012 19:14
uwielbiam
fictor123 25.03.2012 09:41
mniam
fictor123 25.03.2012 09:41
mniam
Grazyna0211 21.02.2012 13:19
lubię pstrąga a to świetny przepis z jego udziałem
Rybciia 07.02.2012 22:01
świetne
Grażyna13 06.02.2012 11:19
Super :)
teresa18 30.01.2012 18:33
pyszne
romanrafal
romanrafal 28.01.2012 08:20
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak