Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśnikowa zapiekanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 4 szt
kiełbasa 2 szt
boczek 5 plastry
cebula 1 szt
olej 1 łyżka
przyprawa Kmineka paprka gorcz
ser topiony 4 plastrów
ser tpiony z szynką 1 kostka
ser żółty 20 dag
śmietana 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnikowa zapiekanka

Przygotować farsz: boczek, cebule i kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy na 1 łyżce oleju z dodatkiem czerwonej papryki i mieszanki przypraw z papryki w płatkach, gorczycy, kminku i pasternaku. Przygotować naleśniki wg przepisu: 1 jajko ubić z solą, dodać 1 szkl. mąki, po 1/2 szkl. wody i mleka, dokładnie wymieszać i smażyć na gorącym oleju z obu stron. Śmietanę wymieszać z żółtym tartym serem i szczyptą przyprawy bałkańskiej. Tortownicę wysmarować tłuszczem następnie wysypać bułką tartą. na dnie układamy naleśnika , 1/3 farszu, polać 1/3 sera ze śmietaną. Ułożyć tak ok 4 naleśniki. Ostatnią warstwą jest naleśnik obłożony serem topionym w plastrach i pokrojonym serkiem topionym z szynką. Przekładańca wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 25 minut w 160 stopniach z termoobiegiem. Pokroić na 4 części, można polać keczupem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 17.01.2012 19:56
pomysłowe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak