Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w żurawinie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 g
cebula 1 sztuka
śmietana 200 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
masło klarowane do smażenia
bulion warzywny 0,5 szklanki
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w żurawinie

filet kroimy w kostkę, smażymy na złoto na rozgrzanym maśle
cebulę kroimy w piórka, dodajemy do kurczaka, szklimy, zalewamy bulionem, dusimy do miękkości. następnie dodajemy śmietanę, żurawinę i doprawiamy,
gotujemy jeszcze około 10 minut
w razie potrzeby można zagęścić mąką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 25.02.2012 08:51
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak