Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażana czerwona kapusta.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 łyżka
Pieprz czarny Prymat w młynku
olej 1 łyżka
cukier drobny 1/2 łyżeczka
Kwas cytrynowy Prymat szczypta
cebula 1 sztuk
kapusta czerwona 1 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażana czerwona kapusta.

Kapustę czerwoną należy dokładnie umyć, następnie poszatkować. Tak przygotowaną kapustę należy obgotować we wrzącej, osolonej wodzie. Gdy kapusta będzie miękka należy ją odcedzić. Odcedzoną kapustę wrzucamy do garnka. Na patelni z niewielką ilością oleju smażymy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Cebula powinna być zeszklona, gdy będzie gotowa dorzucamy do kapusty, następnie oprószamy pieprzem, dosypujemy szczyptę kwasku cytrynowego, dosypujemy pół łyżeczki cukru białego, dosypujemy dwie płaskie łyżki mąki, dolewamy 1 łyżkę oleju, wszystko należy dokładnie wymieszać. Kapustę należy jeszcze przesmażyć przez ok. 2 minuty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

roboking 20.03.2012 20:46
Ciekawa propozycja.
olkaaa 15.02.2012 07:58
chętnie spróbuję
1j1o1l1a1 01.02.2012 02:46
nie jad?am takiej czerwonej kapusty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak