Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbki drobiowe z cebulką.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 30 dag
cebula biała 2 sztuk
mąka pszenna 4 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku
tabasco 5 kropla
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczka
olej do smażenia
cukier drobny

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbki drobiowe z cebulką.

Wątróbki należy bardzo dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie na patelnię wlewamy olej, wątróbki obtaczamy w mące i smażymy na małym ogniu z obydwu stron. Pod koniec smażenia wątróbki oprószamy solą i pieprzem. Sól dodajemy na koniec smażenia, aby wątróbki nie były zbyt twarde. Na czystej patelni rozgrzewamy olej do którego dolewamy 5 kropel tabasco , następnie wrzucamy cebulę obraną ze skórki i pokrojoną w pół talarki, cebulę posypujemy odrobiną cukru i Vegety. Cebulę dusimy aż będzie lekko złota. Na talerz wykładamy wątróbki, a na nich układamy warstwę usmażonej cebulki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 02.04.2012 07:44
pysznosci
roboking 16.03.2012 21:27
Bardzo smacznie wyglądają.
Justyna37 05.03.2012 09:16
dobra
olkaaa 28.02.2012 07:45
jeszcze nie jadłam
Ada-Gaba 09.02.2012 07:14
pycha
1j1o1l1a1 08.02.2012 12:10
jakoś nie mogę się przemóc do drobiowych podrobów:) wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak