Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

likier porzeczkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 kg
porzeczki czerwone 1.5 kg
porzeczki czarne 1 kg
spirytus 1/2 l
winiak 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: likier porzeczkowy

porzeczki ułóż w butli i zasyp cukrem. następnie po 4-5 dniach gdy cukier się rozpuści owoce zalej spirytusem.butlę zakęć i odstaw na 10 dni w chłodne miejsce,lekko zaciemnione. nalewkę przecedź do gąsiorka a owoce zalej winiakiem.po 15 dniach zlej płyn z porzeczek który przefiltruj i wymieszaj z nalewką spirytusową. nalej do butelek i odstaw do leżakowania na 7 miesięcy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 17.01.2012 15:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak