Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z miruny.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżka
koperek 6 gałązka
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczka
olej do smażenia
miruna 3 płat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z miruny.

Płaty ryby należy zmielić. Tak zmieloną rybę przekładamy do miski, następnie wbijamy 2 całe jajka, wsypujemy pół łyżeczki soli, całość oprószamy pieprzem, dosypujemy pół łyżeczki Vegety, wsypujemy 2 łyżki stołowe bułki tartej, dodajemy posiekany drobno koperek. Masę rybną należy bardzo dokładnie wymieszać, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Z masy rybnej formujemy kotlety, następnie obtaczamy je w bułce tartej. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i smażymy kotlety z obydwu stron na złoty kolor. Takie kotlety pasują zarówno do ziemniaków jak i do dań z ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 29.05.2012 18:55
pyszne danie !
Dorota59 23.04.2012 18:58
bardzo lubię
roboking 16.03.2012 21:27
Bardzo smacznie wyglądają.
MAR3STA 15.02.2012 21:54
chętnie spróbuję tej rybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak