Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Holenderski matias w oliwie z oliwek aromatyzowanej białą i czerwoną cebulą podany z delikatnym jogurtem ze świeżym ogórkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z matiasa holenderskiego 8 szt
cebula biała 1 szt
żółte pomidory koktajlowe 2 szt
czerwone pomidory koktajlowe 2 szt
pęczek szczypiorku 1/2 szt
oliwa 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta
ogórek 1 szt
jogurt bałkański 80 g

Przepis i sposób przygotowania na: Holenderski matias w oliwie z oliwek aromatyzowanej białą i czerwoną cebulą podany z delikatnym jogurtem ze świeżym ogórkiem

Sposób przygotowania:
Filety z matiasa umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Białą i czerwoną cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, połączyć z oliwą z oliwek, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ogórka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie paski (julienne). Jogurt naturalny połączyć z ogórkiem, drobno posiekanym czosnkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Filety z matiasa ułożyć na talerzach, polać oliwą z oliwek aromatyzowaną białą i czerwoną cebulą, udekorować szczypiorkiem oraz pomidorami koktajlowymi. Podawać z sosem jogurtowo-ogórkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cikakameku 04.08.2012 21:43
ładnie wygląda
Magdalena80 20.06.2011 22:36
rewelacja
marzencia2007 09.05.2011 14:10
to chyba nie dla mnie
szajba2 22.02.2011 15:48
o holender!
Barbara55 24.10.2010 15:51
słabizna
rakow2
rakow2 23.10.2010 16:58
kiepskie
eli82 20.09.2010 12:39
dobre
iwona332 03.09.2010 00:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak