Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka przekąska z pekińskiej.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 1 sztuk
olej 3 łyżka
czosnek 1 ząbek
ocet jabłkowy 1/2 łyżeczka
pietruszka zielona 1 gałązka
koper świeży 2 gałązka
bazylia świeża 3 listki
woda 3 (źródlana)
camembert 100 gram
kapusta pekińska 1/2 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka przekąska z pekińskiej.

Kapustę pekińską należy dokładnie umyć, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym, przekroić na pół i pokroić w paski. Pomidora należy dokładnie umyć i pokroić w kostkę. Do shakera wlewamy trzy stołowe łyżki oleju, następnie dolewamy trzy stołowe łyżki wody, wsypujemy posiekane bardzo drobno zioła: bazylię, koper, pietruszkę, dodajemy ocet jabłkowy, dodajemy obrany ze skórki i przeciśnięty przez praskę czosnek, zamykamy shakera i dokładnie wstrząsamy. Kapustę i pomidorki należy wrzucić do misy, polać przygotowanym sosem i dokładnie wymieszać. Na wierzch sałatki należy ułożyć plasterki sera pleśniowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 29.03.2012 07:43
super
roboking 15.03.2012 16:31
Zdrowa i pewnie bardzo smaczna.
olkaaa 07.03.2012 08:02
pycha
1j1o1l1a1 09.02.2012 16:14
ja zjem tak: ser na pieczywo do tego...sałatka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak