Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śnieżna pianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 400 ml.
cukier wanilinowy
cytryna
cukier puder 1/2 szkl.
Żelatyna wieprzowa Prymat
serek homogenizowany 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Śnieżna pianka

Twarożek zmiksować z jogurtem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym na gładką masę.
Żelatynę zalać 8 łyżkami zimnej wody.
Kiedy napęcznieje,wstawić do naczynia z wrządkiem i podgrzewać do rozpuszczenia się.
Następnie ostudzić i połączyć z masą.
Dodać sok z cytryny i delikatnie wymieszać.
Przygotowaną masę przełożyć do foremki i wstawić do lodówki.
Kiedy już pianka stężeje wyjąć z foremki i udekorować owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak