Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bombonierka z truflami czekoladowo piernikowymi

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierniczki 100 g
miód 1 łyżka
perełki gwiazdki do dekoracji
czekolada mleczna 100 g
czekolada gorzka 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Bombonierka z truflami czekoladowo piernikowymi

Pierniczki (mogą być kupione albo zrobione) bardzo drobno pokruszyć, dodać miód i roztopioną na parze czekoladę, mieszać aż wszystkie składniki się połączą, uformować kulę, wstawić do lodówki na 10 minnut.

Następnie uformować małe kulki. Na parze roztopić drugą czekoladę i trzymająć ją cały czas na parze, zamaczać w niej kulki, odkładać na papier do pieczenia aby odciekły, udekorować koralikami, odstawic do lodówki na ok 4 godziny.

Gotowe zapakować do pudełek - idealny prezent :)



PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 17.08.2012 07:11
słodko :) Takie czekoladki to miło dostać :)
iziona 17.01.2012 13:14
Piekne i pewnie bardzo smaczne :)
Ewaaa 17.01.2012 13:02
pieknie wyglądają, ładniejsze niż te ze sklepowych bombonierek i na pewno smaczniejsze :)
treonina 17.01.2012 10:59
ładne :-)
octo 17.01.2012 10:58
świetny pomysł na własnoręcznie zrobiony i pyszny prezent:0

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak