Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto bazyliowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
orzeszki piniowe 2 łyżki
parmezan starty 5 łyżek
pieprz
bazylia 2 garście
oliwa 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto bazyliowe

Liście bazylii należy zmiksować z posiekanym czosnkiem, parmezanem i orzeszkami. Następnie należy dodać oliwę i przyprawić do smaku pieprzem. Doskonale smakuje z makaronem, pomidorami czy mozzarella:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 20.03.2012 09:03
extra
Wojt@s
Wojt@s 28.02.2012 09:56
extra
irenka 25.02.2012 22:09
super
AgaS10 16.02.2012 19:38
podoba mi sie:)
cooleczka 02.02.2012 13:58
przyznam, że nigdy sama nie robiłam - zawsze kupowałam ;) ale może czas spróbować zrobić samemu
jerry1 17.01.2012 10:11
bardzo je lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak