Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa czosnkowo-cebulowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion 1 litr
papryka czerwona 6 sztuk
oliwa 3 łyżki
czosnek 2 główki
ziemniaki 6 sztuk
cebula biała 2 sztuki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
chili

Przepis i sposób przygotowania na: zupa czosnkowo-cebulowa

Paprykę umyć, przekroić na pół, wyjąć pestki. Wsadzić do nagrzanego piekarnika na 15 minut. Wyjąć, zdjąć skórkę.
Oliwę rozgrzać na patelni i dodać posiekany na drobno czosnek. Po paru minutach wlać bulion. Dodać pokrojoną paprykę, cebulę i ziemniaki. Dusić wszystko razem aż warzywa zmiękną. Dodać sól, pieprz i chili do smaku.

Smaczności!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1508 12.05.2012 19:52
wypróbowana! pyszności! polecam!!! :)
jola1508 12.05.2012 19:52
wypróbowana! pyszności! polecam!!! :)
Dorian 30.04.2012 10:53
ekstra
mz00ms 17.01.2012 14:20
ciekawe połączenie smaków
Justyna Jussstiii 17.01.2012 14:08
super
jola1508 17.01.2012 09:20
muszę spróbować...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak