Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z pieczeni

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso pieczone 15 dkg
cebula 1
tłuszcz 2 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 dkg
jaja 3
mąka 3 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z pieczeni

Cebulę drobno posiekaną zrumienić na maśle. Namoczoną bułkę, z cebulą i mięsem przepuścić przez maszynkę, dodać 2 jaja, sól, pieprz, dosypać zielonej pietruszki bułki tartej. Wyrobić masę i robić pulpeciki wielkości orzecha. Ugotować na bulionie warzywnym. Podawać do rosołu, kapuśniaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 23.09.2011 13:50
świetne pulpety
Ewa95 23.09.2011 11:14
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak