Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z przecierem pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 1 kg
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
musztarda 1 łyżka
papryka mielona 1 łyżeczka
olej 1 szkl
pietruszka zielona posiekana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z przecierem pomidorowym

Musztardę wymieszać razem z koncentratem, papryką oraz natką pietruszki.
Następnie śledzie pokroić na połówki i posmarować je musztardową pastą.
Śledzie zawinąć w ruloniki, które ułożyć w słoju.
Zalać całość olejem i wstawić na 4-5 dni do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 19.05.2013 09:24
Uwielbiam śledzie
Motorek 11.09.2012 08:52
smaczne
Wafelek2601 01.04.2012 12:05
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak