Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ziemniaków i ryby

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 60-70 dag
ziemniaki 1 kg
śmietana 1/2 szkl
sok z cytryny 1 łyżka
cebula 1 szt
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ziemniaków i ryby

Umyte filety z ryby pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na pół godziny. Następnie obtoczyć w mące o obsmażyć na rozgrzanym oleju, odłożyć. Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki, włożyć do tłuszczu w którym smażyła się ryba i przesmażyć. Ziemniaki wsypać do naczynia żaroodpornego, posypać posiekaną cebulą, ziołami prowansalskimi, solą, ułożyć podsmażoną rybę. Zalać śmietaną, posypać żółtym serem. Piec w temp 190-200 stopni około 25-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 13.12.2013 07:43
smakowite danie
olkaaa 09.09.2012 09:56
jeszcze nie jadłam
ilka_86 02.05.2012 08:54
na pewno smaczna
caralajna 24.02.2012 14:10
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak