Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 op
kiełbasa podwawelska 1 pętko
mięso do gulaszu 40 dag
kostka drobiowa 2
przyprawa do gyrosa
koncentrat pomidorowy
mąka 2 łyżeczki
tłuszcz 3 łyżeczki
przyprawa uniwersalna Kucharek
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę zamaczamy na noc w garnku , następnego dnia gotujemy ją w tej samej wodzie , wrzucamy kostki i gotujemy , w tym czasie kroimy w kostkę mięso i wrzucamy do miseczki a do drugiej miseczki wrzucamy pokrojoną kiełbasę w kostkę , do miseczki z mięsem sypiemy przyprawę uniwersalną , do gyrosa , pieprz ziołowy i przyprawę do gulaszu oraz zioła prowansalskie , mieszamy i wkładamy do lodówki, a do drugiej miseczki z kiełbasa sypiemy tylko przyprawę do grilla , mieszamy . Smażymy najpierw kiełbasę na 2 łyżkach tłuszczu , po usmażeniu dodajemy kiełbasę do gotującej się fasolki tylko bez tłuszczu a na tym tłuszczu po kiełbasie smażymy mięso , po usmażeniu dodajemy do fasolki .Gotujemy godzinę , po tym czasie zabarwiamy koncentratem i robimy zasmażkę z tłuszczu i maki , dodajemy do fasolki. A potem już możemy czekać na wzdęcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbigniew1975 19.11.2013 11:09
napewno smaczna
parysek10 02.02.2012 15:17
Lubię taką ale bez kiełbasy
parysek10 02.02.2012 15:17
Lubię taką ale bez kiełbasy
parysek10 02.02.2012 15:17
Lubię taką ale bez kiełbasy
parysek10 02.02.2012 15:17
Lubię taką ale bez kiełbasy
Kasiax18 19.01.2012 20:20
pycha
kasiaw 18.01.2012 20:58
super
Margo1 17.01.2012 07:06
polecam , ale wzdęcia gwarantowane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak