Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulchne gofry

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
mleko 2 szklanki
mąka 2 szklanki
cukier 1/4 szklanki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól
bita śmietana
rodzynki 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Pulchne gofry

Kroki postępowania

1
Białka ubić na sztywno, dodać szczyptę soli. W oddzielnym naczyniu wymieszać mikserem na średnich obrotach: żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, mleko, cukier i cukier waniliowy. Dodać ubite białko.
Krok 1 - Pulchne gofry foto
2
Nie ubijać tylko delikatnie wymieszać łyżką. Na rozgrzana gofrownicę wylać porcję ciasta i jak się zarumienią wyjąć.
Krok 2 - Pulchne gofry foto
3
Na zimne gofry dać ubitą śmietanę w sprayu. Ananasy z puszki pokroić i połozyć na biteś śmietanie
Krok 3 - Pulchne gofry foto
4
posypać na wierzch rodzynkami
Krok 4 - Pulchne gofry foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 06.11.2012 15:32
smaczne
matesko 06.11.2012 11:51
apetyczne
suzana 16.01.2012 22:39
pychotka
suzana 16.01.2012 22:39
pychotka
ziutula
ziutula 16.01.2012 22:00
smacznie wyglądają...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak