Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZASMAŻKA JASNA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 60 gram
gorący wywar 0,5 litra
mąka 60 gram
zimne mleko 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: ZASMAŻKA JASNA

Masło należy rozgrzać w rondlu, a następnie dodać do niego mąkę i bardzo szybko zasmażyć. Odstawić, na chwilę aby wystygła, a następnie dolewając powoli zimnego mleka mieszać, aż powstanie jednolita masa. Masę należy zagotować i połączyć z rozrzedzonym gorącym wywarem, po czym dodać do potrawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 10.10.2013 23:43
fajna ta zasmażka
IwonaKa 24.09.2013 00:10
ja zawsze mam problem z zasmażką,zrobię wg Twojego przepisu
Krystyna32 13.03.2013 16:42
super !!!!!!!!!!
IKrakowianka 21.10.2012 17:56
fajne
MAR3STA 05.05.2012 19:07
fajna
Anulka75
Anulka75 09.04.2012 09:47
fajna
RenataZ-et 16.02.2012 19:12
potrzebny przepis
zdzislawa2 10.02.2012 12:45
fajna
zuzanna_z 03.02.2012 14:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak