Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniaczek
kapustę kiszoną przesiekać, obgotować do miękkości, przecedzić, dodać do garnka, z udkami, wszystko razem gotować jeszcze 15 minut
kiełbasę kroimy s pasterki, obsmażamy na smalcu, dodajemy do zupy
kapusta kiszona | 200 g |
udka wędzone | 2 sztuki |
marchew | 2 sztuki |
ziemniaki | 5 sztuk |
sól do smaku | |
kminek do smaku | |
pieprz do smaku | |
kiełdasa śląska | 300 g |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 sztuki |
ziele angielskie | |
kapusta biała | 0,5 główki |
smalec | (do smażenia) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: