Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniaczek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 200 g
udka wędzone 2 sztuki
marchew 2 sztuki
ziemniaki 5 sztuk
sól do smaku
kminek do smaku
pieprz do smaku
kiełdasa śląska 300 g
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie
kapusta biała 0,5 główki
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniaczek

kapustę przesiekać, marchew i ziemniaki pokroić w kostkę, zalać wrzątkiem, dodać udka, przyprawy i dotować przez 20 minut.
kapustę kiszoną przesiekać, obgotować do miękkości, przecedzić, dodać do garnka, z udkami, wszystko razem gotować jeszcze 15 minut
kiełbasę kroimy s pasterki, obsmażamy na smalcu, dodajemy do zupy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 15.03.2012 07:53
Ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak