Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak na zielono

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak
szczaw 10 dkg
szpinak 10 dkg
mąka 5 dkg
boczek wędzony 15 dkg
cebula
śmietana 1/2 szkl
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak na zielono

Umytego i osuszonego kurczaka podzielić na 4 części. Natrzeć przyprawami i oprószyć mąką. Obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodać trochę wody i dusić do miękkości na wolnym ogniu. Opłukany szpinaki szczaw poddusić na tłuszczu i drobno posiekać. Boczek pokroić drobno i przesmażyć, dodać posiekaną cebulkę. Dodać to do duszonego kurczaka, wraz z posiekanym szczawiem i szpinakiem oraz śmietaną. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 21.10.2013 15:54
ciekawy przepis
ben-ka 03.04.2013 10:08
świetny sposób na kurczaka.
mirosława4 06.02.2013 19:04
ciekawy przepis brzmi smacznie :)
Aneta41 25.11.2012 11:20
rzeczywiście bardzo zielono:)
jeta72 18.06.2012 21:12
super!!!
IKrakowianka 03.03.2012 22:03
pomysłowe ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak