Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 10 sztuk
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
fasolka szparagowa 2 garści
żeberka 2 porcje
koperek 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Żeberka płuczemy, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy. Dodajemy pieprz ziarnisty, liść laurowy, ziele angielskie. W tym czasie ziemniaki, marchewkę i pietruszkę oczyszczamy i kroimy w kostkę. Po około 30 minut dodajemy do gotujących się żeberek. Po około 20. minutach do zupy dodajemy fasolkę szparagową. Pod koniec gotowania dodajemy posiekany koperek, doprawiamy zupę do smaku Kucharkiem, solą, pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 26.01.2014 00:27
bardzo dobra
romanrafal
romanrafal 11.01.2014 16:09
pyszna zupka
Seba 23.06.2013 06:44
moja ulubiona
IKrakowianka 09.02.2013 21:37
smaczna zupa
Wafelek2601 03.12.2012 11:14
Bardzo dobra
parysek10 29.02.2012 16:24
super
Iwusia 18.01.2012 23:46
smakowita taka
agunesu 16.01.2012 20:36
lubię zupki jarzynowe, takie lekkie jak ta:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak