Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa do ciast

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 2 łyżki
cukier 2 łyżki
mleko 2 łyżki
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa do ciast

Kroki postępowania

1
Do rondelka dajemy wszystkie składniki
Krok 1 - Polewa do ciast foto
2
Dajemy na wolny ogień i wszystko roztapiamy
Krok 2 - Polewa do ciast foto
3
Gotujemy ok. 5 min ciągle mieszając, aby się nie przypaliło
Krok 3 - Polewa do ciast foto
4
Jak polewa jest gęsta ściągamy z pieca i studzimy. Zimną polewamy ciasto. Trzeba uważać jak stygnie, ponieważ równocześnie gęstnieje.
Krok 4 - Polewa do ciast foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 21.04.2013 09:08
super polewa
Anna138 27.09.2012 16:57
super
Aneta41 11.03.2012 16:57
tez tak robie
Wafelek2601 29.02.2012 08:48
świetny przepis
Dorota59 29.01.2012 14:01
swojej produkcji jest najsmaczniejsza
pipi765 18.01.2012 15:14
szybka i prosta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak