Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z klopsikami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
mięso mielone 20 dag
majeranek do smaku
sól do smaku
cebula 1 sztuka
śmietana 12% 100 ml
woda 2 l
jajko 1 sztuka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z klopsikami

Pieczarki i cebulę kroimy a następnie podsmażamy. Wodę gotujemy po czym wrzucamy do niej kostki bulionowe, pokrojoną w zapałki marchewkę i korzeń pietruszki, podsmażone z cebulą pieczarki oraz drobno pokrojona świeżą pietruszkę. Robimy masę na klopsiki: mieszamy mięso mielone, jajko, majeranek, sól i pieprz. Formujemy malutkie klopsiki i wrzucamy je do wrzącej zupy. Gdy klopsiki będą już ugotowane a warzywa miękkie zaprawiamy zupę śmietaną. Zupę można podawać z drobnym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 30.06.2013 11:12
Smaczna zupka :)
Ania67 12.04.2012 10:33
świetna
Grażyna13 31.03.2012 10:57
Podoba mi sie :)
Wacław 07.03.2012 16:40
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak