Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja marmolada

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 1 szkl
cynamon Prymat 1 łyżka
jabłko kwaśne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Moja marmolada

Umyte jabłka obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Do utartych jabłek dodać pozostałe składniki. Wszystko wymieszać i gotować na wolnym ogniu aż sok wyparuje. Często mieszać, aby się marmolada nie przypaliła. Jak będzie gęste to znaczy, że marmolada jest gotowa do spożycia. Tak przygotowane jabłka można wykorzystać do ryżu, szarlotki, naleśników itp.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 19.12.2012 18:05
MNIAM
Elżbieta17 08.10.2012 09:01
super, zimą jak znalazł:)
IZABELA29 07.10.2012 10:45
ja nie mam ale za to zrobiłam dżem z cukinii i to w sporej ilości.
ben-ka 06.10.2012 08:39
q tym roku też mam takie zapasy na zimę:)
wojr63 24.05.2012 23:34
boska
kuklik 28.03.2012 20:56
pyszna
mirosława4 22.02.2012 18:34
smaczna
IKrakowianka 19.01.2012 16:52
bardzo lubię
Emilia22 16.01.2012 19:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak