Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek czekoladowo brzoskwiniowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
margaryna 1 szt
żółtko jajek 2 szt
cukier 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ser biały 3 łyżki
czekolada 1 tabliczka
dżem 1 słoik
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczka
śmietana 3 łyżki
brzoskwinie w puszce 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: placek czekoladowo brzoskwiniowy

mąkę wymieszać z proszkiem z białym serem żółtkiem cukrem śmietaną margaryną zagnieść ciasto 1/3 odłożyć połączyć z rozpuszczoną czekoladą oba ciasta dać do lodówki na ok 5 godz brzoskwinie wyjąć posiekać i wymieszać z dżemem jasne ciast podzielić na dwie części jedną rozwałkować i ułożyć w formie a drugim uformować wałki i obłożyć brzegi ciasta wewnątrz rozsmarować dżemem i posypać je ciemnym ciastem startym na tarce piec ok 40 minut temp 180*c 2 brzoskwinie pokroić w plasterki lekko podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę na cieście ułożyć trochę brzoskwiń i polać tężącą żelatyną

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak