Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 3/4 szkl
cynamon Prymat 1 łyżeczka
mleko 1/2 szkl
jaja 4
olej 1/2 szkl
miód 1 szkl
mąka 3,5 szkl
andrut 2 szt
marmolada 1 słoik
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik

W misce wymieszać cukier z cynamonem i jajkami. Nadal mieszając dodać mleko i olej, a następnie sodę. Wlać miód do garnka i doprowadzić do wrzenia, ostudzić. Do mieszaniny z jajkami wmieszać ostudzony miód, a następnie mąkę. Odstawić ciasto na 1 godzinę. Do nasmarowanej blaszki wylać ciasto i piec w ciepłym piekarniku aż ciasto będzie brązowe. Wyciągnąć ostudzić i przeciąć wzdłuż. Na jedno ciasto rozłożyć 3/4 marmolady i przykryć drugim. Na drugie dać resztę marmolady i przykryć andrutem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 10.02.2014 16:00
super piernik
misia53 21.10.2012 00:38
uwielbiam piernikowe ciasta
ben-ka 20.10.2012 19:12
lubię pierniki za ich aromat:)
mirosława4 06.09.2012 22:26
smaczne ciacho
IKrakowianka 05.05.2012 23:36
wyśmienity
marines27 02.02.2012 12:09
pyszności
jasiek 23.01.2012 15:58
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak