Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna w panierce.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 sztuk
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku
mąka pszenna
cytryna 1/2 sztuk
olej do smażenia
miruna 2 płat

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna w panierce.

Rybę należy dokładnie umyć, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na mniejsze kawałki i skropić sokiem z cytryny. Tak przygotowaną rybę należy delikatnie posolić, oprószyć pieprzem oraz posypać przyprawą do ryby. W osobnym naczyniu należy rozmącić jajko, do drugiego naczynia nasypać mąki, rybę obtaczać najpierw w jajku, następnie w mące. Tak przygotowaną rybę smażymy na oleju z obydwu stron na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 02.06.2012 20:00
nigdy nie próbowałam takiej ryby, ale najwyższa pora spróbować
elzbietar64 02.06.2012 20:00
nigdy nie próbowałam takiej ryby, ale najwyższa pora spróbować
roboking 12.03.2012 20:37
Smakowicie wygląda.
olkaaa 07.02.2012 09:42
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak